Як уникнути несправності пральної машини: рекомендації професійних майстрів

- 06 травня, 2020

Пральна машина – незамінний вид побутової техніки в кожному дому. Однак через порушення правил експлуатації пристрою, низьку якість води, природній знос апаратних вузлів в її роботі з’являються дефекти. Якщо дотримуватися порад професійних майстрів, можна уникнути розповсюджених поломок. Необхідно регулярно обслуговувати агрегат, не затягувати з ремонтом пральної машини, якщо виникла необхідність в його проведенні. Існують й інші секрети, о котрих ми зараз вам детально розповімо. 

Як правильно користуватися пральною машиною

Нагадаємо, що саме порушення експлуатаційних правил – найрозповсюдженіша причина несправності пральних машин. Власникам побутової техніки слід дотримуватися інструкції по використанню пристрою:

  1. Категорично забороняється прати надмірно стару та рвану білизну, а також занадто брудні речі. 

  2. Переконайтесь в тому, що пральна машина належним чином підключена до електромережі, системи постачання води та каналізації.

  3. Після завершення циклу прання слід знеструмити техніку, а також кран, контролюючий подачу води.

  4. Перерва між циклами прання повинна бути не менш ніж 2 години. Інтенсивне використання техніки пришвидшує знос апаратних вузлів. 

  5. Слідкуйте за станом гумової манжети. З часом вона починає тріскатись, деформуватись, також на її поверхні з’являється пліснява. 

Окремо слід винести питання правильності встановлення пральної машини. Техніка повинна стояти на твердій та не слизькій поверхні. Оптимальний варіант – бетонна поверхня. Однак у ванних кімнатах частіше використовується кахельна плитка. Тому необхідно придбати спеціальний гумовий килим, який дозволить уникнути ковзання масивного агрегату. 

Як доглядати за пральною машинкою: поради експертів

Правильний догляд і своєчасне обслуговування – це дві основні превентивні міри, які сприяють подовженню експлуатаційного строку техніки. Спеціальний інструмент чи досвід в проведенні ремонтних робіт не знадобиться. Достатньо дотримуватися простих порад професійних майстрів. 

Слідкуйте за зовнішнім станом пральної машини

Для деяких користувачів ця порада може здається не суттєвою, але справа не тільки в естетиці. Слідкувати за зовнішнім станом техніки вкрай важливо, необхідно регулярно мити корпус м’якою губкою, змоченою в звичайному мильному розчині. Категорично заборонено використовувати агресивну побутову хімію на абразивний основі. 

Окрему увагу слід приділити гумовим елементам. Частково ми про це вже говорили. Манжет необхідно промивати лимонною кислотою, а потім протирати сухою ганчіркою. Старайтесь не хлопати люком, оскільки різкі удари по гумовій манжеті скорочують її експлуатаційний ресурс. 

Регулярно промивайте розподільник миючих засобів

Лоток пральної машини

Щоб в процесі прання порошок вільно поступав в бак і потрапляє на білизну, необхідно регулярно очищати контейнер. Дістаньте розподільник з пральної машини, а потім промийте його під проточною водою. З часом він також може почати жовтіти, іноді на ньому з’являється пліснява. Своєчасне очищення дозволить уникнути цих негативних наслідків. Щоб очистити застарілий бруд, використайте стару зубну щітку. Вона допоможе позбутися бруду в важкодоступних місцях. 

Доглядайте за насосом

Досвідчені майстри рекомендують десь раз на місяць проводити чистку насосу. Для цього необхідно зняти лицьову панель корпусу, а потім відкрутити кришку. В деяких моделях дещо інша структура розташування базових модулів. Детальну інформацію ви знайдете в інструкції по експлуатації пральної машини. Коректній роботі насосу перешкоджають:

  • нитки з одягу;

  • ґудзики;

  • волосся;

  • паперові вироби;

  • монети;

  • інші предмети, які залишились в одязі. 

Для запобігання появи технічних поломок слід ретельно перевіряти кишені перед запуском циклу прання. 

Помпа пральної машини

Контролюйте стан люка та барабана

Перевантаження пральної машини – одна з найрозповсюдженіших причин виходу з ладу побутової техніки. Обов’язково враховуйте максимально допустимий об’єм. В ході віджиму білизни агрегат починає сильно вібрувати, хитатися в сторони, що в підсумку призводить до технічних поломок. Навіть зайві 100 г одягу можуть стати каталізатором несправності. Після закінчення циклу прання відчиняйте люк, що дозволяє запобігти утворенню неприємних запахів в барабані. 

Перевіряйте цілісність шлангів

Механічне пошкодження шлангів призведе до протікання пральної машини. Тому слід регулярно перевіряти стан заливного водонагрівного шлангу. Якщо виявити проблему своєчасно, то можна запобігти негативним наслідкам. Шланги з часом перетираються. Їх ремонт – це тимчасова міра, тому пошкоджені елементи краще замінити. 

Зробіть все можливе для поліпшення якості води

По-перше, використовуйте пом’якшувачі води. По-друге, обов’язково потрібно встановити фільтр, який буде очищати воду. Ці засобі дозволять уникнути появи накипу. Надмірна жорсткість стає причиною ураження ТЕНу. 

Припиніть прання, якщо помітили неполадки в роботі пральної машини

Сучасні моделі обладнанні кнопками «пауза» чи «відстрочка часу», не зволікайте їх використанням в ситуаціях, які цього потребують. Коли причина проблеми буде локалізована, можна продовжити прання, а використання несправної пральної машини – це короткий шлях до пошкодження апаратних вузлів. 

Чистка пральної машини від накипу

Це першочерговий вид регулярного обслуговування техніки. Накип є дуже небезпечним для апаратних вузлів пральних машин. Тому слід використовувати спеціальні порошки та кондиціонери з захистом. Раз на рік необхідно проводити внутрішню очистку. Для цього слід засипати в контейнер відбілювач та порошок. Активуйте цикл прання без білизни. Ця процедура дозволяє очистити від накипу барабан, ТЕН та всі фільтри. Не зволікайте порадами професійних майстрів, якщо хочете, щоб пральна машина прослужила довго. 


Коментарі ()

    Зміст: